ASİLİYET 80 WG
Aktif Madde: %80 Fosetyl-Al
Formulasyon: Suda Dağılabilen Granül (WG)
Ambalaj: 800 G, 1 KG
Etiket Bilgileri Güvenlik Bilgi FormuBitki Adı | Zararlı Organizma Adı | Uygulama Dozu ve Dönemi | Son Uygulama ile Hasat Arasındaki Süre | |
---|---|---|---|---|
Turunçgiller (Limon, Portakal, Greyfurt) |
Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanması (Phytophthora citrophthora) |
200 g/100 L su |
14 gün | |
Turunçgilde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü (Phytophthora citrophthora) |
300 g/100 L su | 14 gün | ||
Armut |
Yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında ateş yanıklığı (Erwinia amylovora) | 400 g/100 L su | 14 gün | |
HER İLAÇLAMADAN ÖNCE AĞAÇLARDAKİ ENFEKTELİ KISIMLAR DEZENFEKTANA BATIRILMIŞ BİR ALET İLE KESİLEREK UZAKLAŞTIRILMALIDIR. | ||||
Domates (Tarla) |
Mildiyö (Phytophthora infenstans) | 250 g/100 L su | 7 gün | |
Hıyar, Kavun |
Kabakgillerde mildiyö (Pseudoperonospora cubensis) | 200 g/100 L su | 3 gün | |
Soğan |
Soğan mildiyösü (Peronospora destructor) | 150 g/100 L su | 14 gün |
Turunçgil meyvelerinde kahverengi çürüklük ve gövde zamklanma hastalığı:
Meyve enfeksiyonuna karşı: 1.uygulama: Sonbaharda yağışlar başlamadan veya ilk yağmurlardan hemen sonra yapılmalıdır. 2.uygulama: Havalar yağışlı giderse 1.uygulamadan 15 gün sonra yapılmalıdır.
Gövde enfeksiyonuna karşı: Enfekteli ağaçlardaki yaralar ekim, ocak ve mart aylarında odun dokusuna kadar temizlenmelidir. Gövde ve kök boğazı enfeksiyonlarında bir uygulama yapılır. Yara yerindeki kabuk temiz bir bıçak ile tamamen temizlenmeli ve özellikle ağaç tacının 1-1,5 m yüksekliğine kadar olan kısımları iyice ilaçlanmalıdır.
Turunçgillerde hasat sonrası kahverengi meyve çürüklüğü: Meyveler bitki koruma ürünlü suya 3 dakika süre ile daldırılır.
Armut ateş yanıklığı: Çiçek başlangıcı ve tam çiçekte birer uygulama. Hastalık için uygun koşullar devam ederse bir üçüncü uygulama gerekebilir.
Domates mildiyö: Uygulamaya çevredeki domates yapraklarında 3-5 mm çapında kahverengi lekelerin altında beyaz kül gibi örtünün görülmesiyle veya hastalığın her yıl çıktığı yerlerde, hastalık için uygun koşullar görüldüğünde uygulamaya başlanır. Hastalığın seyrine ve iklim koşullarına göre 10 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.
Hıyar, Kavun Kabakgillerde mildiyö: Uygulamaya bitkiler kol atmaya başladığında ya da çevrede ilk hastalık belirtilerinin görülmesiyle başlanır, 10 gün ara ile tekrarlanır.
Soğan mildiyösü: Çevrede ilk hastalık belirtileri görülünce uygulamaya başlanır. 10 gün ara ile uygulama yapılır.
Karışabilirlik Durumu: Yaprak gübreleri, bakırlı bitki koruma ürünleri ile karışmaz. Yağ veya yağlı bitki koruma ürününün yapraklara nüfuzunu önlediğinden daha sonra kullanılmalıdır. Diğer bitki koruma ürünleriyle karışım yapılmadan önce ön karışım testi yapılması tavsiye edilir.